Artikel

Emma: "Werken bij Mastermate voelt als een warm bad: collega’s en klanten zijn zorgzaam."

Emma: "Werken bij Mastermate voelt als een warm bad: collega’s en klanten zijn zorgzaam."

Emma Muller werkt bij Mastermate Hillegom. Ze vertelt over haar werk als commercieel medewerker, wat ze leert bij Mastermate en over de samenwerking met klanten.

Hoe ben je bij Mastermate terecht gekomen?

“Op het moment dat Mastermate een vestiging opende in Hoofddorp, was ik werkzaam bij een concullega op hetzelfde bedrijventerrein. Mij werd gevraagd of ik wilde polsen of dit een bedreiging kon zijn voor dat bedrijf. Ik ging dus op bezoek. De ontvangst en de vriendelijke werknemers achter de balie voelden zó vertrouwd dat ik de stap heb genomen om bij Mastermate te solliciteren. Na 1,5 jaar kan ik wel zeggen dat dit zeker een goede keus is geweest.” 


Hoe heb jij je ontwikkeld bij Mastermate?

“Bij Mastermate heb ik de kans gekregen om mijn COVIJ-diploma te halen. In onze branche is COVIJ de vakopleiding voor de verkoop van ijzerwaren en gereedschappen. Daarnaast mag ik alle mogelijke cursussen volgen die ik wil. Van mijn collega’s leer ik ook veel. Bijvoorbeeld hoe ik cilinders en sleutels kan maken, hoe ik binnenkomende goederen moet verwerken en hoe telefonische verkoop gaat. En ik leer elke dag van de vragen die vakmensen stellen als zij onze vestiging bezoeken.”


Emma werken bij Mastermate Hillegom Emma over werken en leren bij Mastermate: “Hier heb ik de kans gekregen om mijn COVIJ-diploma te halen. Van mijn collega’s leer ik ook veel. En ik leer elke dag van de vragen die vakmensen stellen als zij onze vestiging bezoeken.”


Krijg je weleens een bijzondere vraag?

“Laatst vroeg een klant aan mij of ik wist wat een ‘grubbie’ was en of wij dat verkochten. Een grubbie is een hulpstuk dat je op het gaas zet en dat helpt met het aanspannen daarvan. De klant was al bij een aantal zaken geweest, maar niemand wist wat hij bedoelde. Ik ben opgegroeid in de polder en na schooltijd was ik vaak te vinden op boerderijen in de buurt. En daar gebruikten ze grubbies. Mastermate heeft die niet standaard in assortiment, maar ik heb ze speciaal voor de klant besteld.”


Hoe voel jij je als vrouw in deze mannenwereld?

“Het voelt elke dag als een warm bad. Mijn collega’s en onze klanten zijn allemaal erg zorgzaam. Ze helpen mij met alles waarvan zij denken dat het geen vrouwenklus is. Ik heb mijn mondje wel klaar en laat niet snel over mij heen lopen. Dat is iets wat ze erg waarderen bij een vrouw. We horen vaak van klanten dat de collega’s uit ons team ze fijn helpen, maar sommige klanten kiezen voor mij als ze de keuze hebben. Altijd fijn om te horen.” 


Wil jij werken in ons familiebedrijf? Bekijk onze vacatures en solliciteer dan via werkenbijmastermate.nl. Wil je meer weten over Mastermate voordat je solliciteert? Kom eens langs op de vestiging voor een kennismaking. Tijdens een koffiegesprek leren we elkaar beter kennen.

Samen gaan wij voor een prettige werksfeer en een goede relatie met klanten 9+

Vul jouw gegevens in

Kies een bestand
Maximale bestandsgrootte: 5 MB
Toegestane bestandsformaten: PDF, PNG, JPEG, DOC, DOCX

Waarom solliciteren bij Mastermate

 • Samenwerken in een betrokken team
 • Grip op je loopbaan
 • Investeren in je vakkennis

Onze sollicitatieprocedure

 • Solliciteer bij ons.

  Leuk dat je enthousiast bent! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Eerste kennismaking.

  Je komt bij ons langs voor een kennismakingsgesprek. Om elkaar beter te leren kennen en te bekijken of we bij elkaar passen.

 • Eventueel vervolggesprek.

  Je komt nog een keer langs. Dan leer je de mensen uit het team kennen.

 • Ons contractvoorstel.

  Jij past bij ons! Dus we doen je een goed aanbod.

 • In dienst

  Welkom bij de Mastermate-familie!